Hier issie dan… mijn eerste blog. Mijn eerste blog op mijn gloednieuwe website. Toch wel een mijlpaal! Wat ben ik trots. Trots over het feit dat ik mijn dromen achterna ga. Trots over het feit dat ik een onderneemster ben geworden. Trots over het feit dat ik wellicht mensen kan inspireren dit ook te doen. We leven maar één keer, toch? Ik ga (proberen) iedere week een blog te schrijven. Voornamelijk over wat mij bezighoudt en waar ik ben op de wereld. Maar gerust ook over andere onderwerpen. Over alles wat mij inspireert. Over alles waarbij ik denk.. JA! Daar ga ik over schrijven!

Graag vertel ik in mijn eerste blog wat ik het afgelopen half jaar heb gedaan en hoe mijn ideeën tot stand zijn gekomen…

Mijn reis door Zuid-Amerika

Halverwege juni 2018 kwam ik terug van mijn prachtige solo backpackreis door Zuid-Amerika van een half jaar. Een reis die ontzettend veel bij mij heeft losgemaakt en waar vaak emoties de overhand namen om hele uiteenlopende redenen. Een reis die ik wilde maken om het overlijden van mijn moeder (april 2017) een plekje te gaan geven. Zuid-Amerika is mijn favoriete continent. Een continent met verschillende landen, gepassioneerde mensen, verschillende culturen, verschillende natuurgebieden en waar op verschillende manieren Spaans wordt gesproken in alle landen. Ik begon mijn reis in Peru waar ik een cursus Spaans volgde. Daarna reisde ik verder door Peru, Argentinië, Chili, Bolivia, Colombia en Panama. Ik aanschouwde de mooiste landschappen en ontmoette de leukste mensen. Ik maakte vele lange reizen, voornamelijk per bus. Ik deed vele wandelingen door waanzinnige landschappen. Soms ook heel vermoeiend, maar ik genoot van alles wat ik zag en eindigde altijd supertrots op mijn eindpunt. Ik bracht veel tijd alleen door, maar stond bijna altijd open om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat is iets wat reizen zo mooi maakt. Mijn hele soloreis door Zuid-Amerika was een grote droom die was uitgekomen!

Digital Nomad lifestyle

Als reiziger herken je vast wel dat je tijdens het reizen behoorlijk wat tijd hebt om na te denken. De eerste maanden van deze reis deed ik haast niks anders. Nadenken over wat ik allemaal ga doen als ik weer naar Nederland terugkeer. Hoe ga ik mijn geld verdienen? Doorgaan met 40 uur per week werken voor een baas? Stiekem keek ik daar helemaal niet zo naar uit. Ik verlangde naar (veel) meer vrijheid. Ik ambieerde stiekem eigenlijk wel een ‘Digital Nomad Lifestyle’.  Maar toch ook weer niet fulltime. Reizen en werken combineren. In mijn geval: reizen en schrijven combineren. Twee passies die samenkomen. Maar toch wel met een fijne thuisbasis in Nederland. Fantastisch toch?! Een ‘semi digital nomad’. Als je online werk verricht kan je gewapend met een laptop overal ter wereld werken. Hoe ga ik hier werk van maken…

Het starten van mijn eigen onderneming

Ik besloot om hier meer over te lezen en mij erin te verdiepen. Zodoende besloot ik te gaan starten met een eigen onderneming gericht op schrijven en Social Media. Na mijn thuiskomst in Nederland keerde ik parttime terug naar mijn oude baas. Doordat ik parttime werkte, hield ik tijd over om mij te gaan richten op het starten van een eigen onderneming. Ik bedacht een naam voor mijn bedrijf en schreef mij in bij de Kamer van Koophandel. Netwerken, veel lezen, in contact komen met andere (vrouwelijke) ondernemers en leren van hen, Webinars volgen, een onlineschrijfcursus volgen, veel blogs lezen en uiteindelijk ook een klassikale copywriting cursus waar ik ontzettend veel leerde over het copywriting vak. Ik nam een (ondernemers) coach in de armen voor coach gesprekken en het maken van opdrachten. Het bouwen van mijn website en het ontwerpen van mijn logo werd ook door haar verzorgd. Ik schakelde een professionele fotografe in voor het maken van foto’s voor op mijn website. Ik investeerde uiteindelijk veel tijd en geld om mijn droom waar te gaan maken. Maar het mooie is… alles is het dubbel en dwars waard!

Vanaf zondag 20 januari ga ik weer op reis. Australië en Azië dit keer voor 2.5 maand. Oude reisvrienden opzoeken en lekker werken aan mijn bedrijf. Eigenlijk overwinteren 😉 Volg mij via mijn Facebook en Instagram en kom erachter waar ik precies ben. En laat je vooral inspireren…