Maandagavond 21 januari 2019 kwam ik aan in de wereldstad Sydney. Na een lange reis van bijna 24 uur met mijn favoriete vliegmaatschappij Emirates.
Sydney is DE stad waar het ooit allemaal begon…

Backpacken

Ergens in september 2009 landde ik daar aan het begin van mijn eerste backpackreis door Australië. Vanaf toen was ik verkocht aan het reizende (backpack) leventje. Ik was toen 23 jaar. Een perfecte leeftijd om kennis te maken met een backpackreis… ver van huis. Australië is het (backpack) land waar veel twintigers beginnen aan hun eerste reis. Twintigers die aan het begin staan van een wereld op weg naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Leren op eigen benen te staan en vooral mensen willen ontmoeten. Het land is makkelijk te bereizen, de mensen (Aussies) zijn supervriendelijk, het is er relatief veilig en het land stikt er van de hostels waar backpackers slapen op slaapzalen, samenkomen in ‘common rooms’ en zodoende verhalen met elkaar delen. Backpackers die vooral een geweldige tijd willen beleven!
Wat is het bijzonder om na bijna 9.5 jaar weer terug te zijn. Zelfs bijna onwerkelijk.
Inmiddels ben ik natuurlijk bijna 10 jaar ouder, en ben ik niet teruggekeerd naar Australië om alles weer ‘overnieuw’ te doen…

Waarom terug naar Sydney?

In de tijd dat ik in Sydney verbleef leerde ik veel mensen kennen. Ik volgde namelijk een cursus ‘Business English’ aan een internationale talenschool. De cursus duurde 2 maanden. Leuk voor mijn cv, interessant en ook een manier om internationale mensen te ontmoeten.
Ik leerde daar o.a. Sandra kennen. Een Braziliaanse dame. De jaren na onze ontmoeting spraken wij op verschillende plekken op de wereld met elkaar af. O.a. in Brazilië en verschillende plekken in Europa. Voornamelijk omdat zij veel reist voor haar werk. Zodra zij ‘in de buurt’ was grepen wij de kans om wat af te spreken. Tijdens mijn reis door Brazilië (2012/2013) werd ik door haar en haar familie uitgenodigd om een paar dagen in haar thuisstad Sao Paulo te verblijven. Een hele leuke manier om kennis te maken met een Braziliaans gezinsleven. Brazilianen zijn namelijk ontzettend gastvrij.
Het is daar vrij normaal om met de hele familie in één huis te wonen. Totaal anders dan de Nederlandse cultuur 😉 Momenteel is zij voor minimaal een jaar in Sydney voor werk in combinatie met een nieuwe studie.
Ongeveer een half jaar geleden was ik weer een nieuwe reis aan het plannen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan 😉 Zodoende, op uitnodiging van haar, besloot ik om een ticket naar Sydney te boeken.
Nu ben ik hier voor 2 weken. Terug naar de plekjes waar ik in 2009 ook kwam. Voornamelijk genieten van het warme weer, herinneringen ophalen en afspreken met oude reisgenoten die hier ook wonen en die ik weer op andere plekken in de wereld heb ontmoet. Gewoon omdat het zo leuk is om alleen al verhalen met elkaar uit te wisselen. Op 4 februari vlieg ik door naar Bali waar ik een maand verblijf…